Lekka letnia sałatka z łososiem wędzonym
Opis przepisu
Wyrazista sałatka z łososiem wędzonym, mixem sałat zielonych, kukurydzą, nektarynką, cebulą czerwoną, bobem wykończona delikatnym słodkim sosem na bazie miodu. Genialna do mięs jak i podawana osobno.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
100g łososia wędzonego
2 ogórki gruntowe
1 awokado
100g kukurydzy
40g kiełków jarmużu
Szczypta soli i pieprzu
Łyżka oliwy i soku z cytryny
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Awokado obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórek dobrze umyć i razem ze skórką pociąć na drobne paseczki. Łososia drobno pociąć.
2. Układać warstwami zaczynając od awokado następnie kukurydza, łosoś, ogórek i kiełki. Czynność powtórzyć. Podawać udekorowane plastrem cytryny.
Zostaw recenzję