Kulki ryżowe z niespodzianką
Opis przepisu
Bardzo szybka przekąska, którą możemy przygotować z ulubionymi dodatkami.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 35 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia azjatycka
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Opakowanie wędzonego łososia SuperFish
200 g ryżu do sushi
Kilka truskawek
Sos do sushi lub ocet ryżowy do smaku
Imbir marynowany
Sos sojowy
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Ryż dokładnie opłukać i odsączyć, aż woda będzie przezroczysta Zalać wodą i pozostawić na ok. jedną godzinę. Następnie odlać wodę i zalać jeszcze raz. Przelać do płaskiego rondla i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i rondel przykryć pokrywką. Gotować na niewielkim ogniu ok. 10 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić nadal pod przykryciem przez ok. 10 minut, aby ryż dojrzał. W tym czasie nie wolno do niego zaglądać. Następnie ryż wymieszać z solą, szczyptą cukru oraz 2 - 3 łyżeczkami octu ryżowego (według swojego smaku).
Zostaw recenzję