Kieszonki na grilla z łososiem

Powoli rozpoczynamy sezon grillowy. Z tej przyczyny przygotowaliśmy dla Was przepis, którym zaskoczycie wszystkich uczestników imprezy w ogrodzie. Jego ogromną zaletą jest to, że możecie przygotować wszystkie składniki z wyprzedzeniem. Dzięki temu, podczas spotkania pozostanie tylko ułożyć „paczuszki” na grillu.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Grillowanie
Kieszonki na grilla z łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Rozdziel ziemniaki, łososia, krewetki, kiełbasę i kukurydzę na cztery kawałki wytrzymałej folii (prostokąty o wymiarach ok. 45x30 cm). Skropl olejem; dopraw przyprawami. Wyciśnij sok z cytryny na wierzch, a to co z niej zostanie włóż do paczuszki. Zawiń folię wokół mieszanki, szczelnie zamykając.
    2. Grilluj pod przykryciem, na średnim ogniu 12-15 minut lub do momentu, gdy ryba zacznie się lekko kruszyć pod naciskiem widelca, krewetki staną się różowe, a ziemniaki zmiękną. Ostrożnie otwórz folię, aby umożliwić ujście pary. Podawaj z ulubionym sosem.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności