Klasyk w nowej, rybnej odsłonie z grillowanym sumem , cytryną i pikantnym sosem chili zamiast majonezu. Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości, koniecznie skorzystajcie z tego przepisu.
Kanapeczki z suma
Kategoria: Potrawy z sumem
Główny składnik: Sum
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. W małej misce wymieszaj sos chili, ketchup, sos paprykowy i 2 łyżki soku z cytryny. Odłóż na bok.
2. Polej filety pozostałym sokiem z cytryny oraz posyp pieprzem cytrynowym i solą. Posmaruj ruszt grilla (lub patelnię) małą ilością oliwy.
3. Ułóż suma na grillu (lub patelni) i smaż. Ułóż cztery kromki opiekanego pieczywa. Na każdą z nich połóż suma, sałatę, pomidora i cebulę. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem. Przykryj drugą kromką pieczywa. pod przykryciem na średnim ogniu.