Kanapeczki z suma
Opis przepisu
Klasyk w nowej, rybnej odsłonie z grillowanym sumem , cytryną i pikantnym sosem chili zamiast majonezu. Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości, koniecznie skorzystajcie z tego przepisu.
Kategoria: Potrawy z sumem
Główny składnik: Sum
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
4 filety z suma
4 łyżki soku z cytryny, podzielone
1/4 łyżeczki ostrego sosu paprykowego
2 łyżki ketchupu
2 łyżki sosu chili
1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
8 kromek chleba pełnoziarnistego, opiekanych
4 liście sałaty
4 cienkie plasterki pomidora
4 plastry czerwonej cebuli
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. W małej misce wymieszaj sos chili, ketchup, sos paprykowy i 2 łyżki soku z cytryny. Odłóż na bok.
2. Polej filety pozostałym sokiem z cytryny oraz posyp pieprzem cytrynowym i solą. Posmaruj ruszt grilla (lub patelnię) małą ilością oliwy.
3. Ułóż suma na grillu (lub patelni) i smaż. Ułóż cztery kromki opiekanego pieczywa. Na każdą z nich połóż suma, sałatę, pomidora i cebulę. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem. Przykryj drugą kromką pieczywa. pod przykryciem na średnim ogniu.
Zostaw recenzję