Czekoladki z łososiem
Opis przepisu
Czekolada i łosoś. Niemożliwe? A jednak! Uważam, że czekolada gorzka, tak jak pierogi, jest produktem, który „przyjmie” wszystko, dlatego można śmiało puścić wodze fantazji i tworzyć coraz to nowsze połączenia smakowe, które mogą zaskoczyć ale… jest to jak najbardziej pozytywne zaskoczenie. Tak powstały czekoladki z łososiem. Połączenie czegoś słodkiego, słonego, pikantnego i jakże niebanalnego.
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Kawałek łososia wędzonego SuperFish
1 łyżka suszonych jagód
1 tabliczka czekolady gorzkiej
Odrobina masła
Szczypta soli grubo zmielonej
Szczypta zmielonego pieprzu
Szczypta chili
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Przygotowujemy foremkę do czekoladek (najwygodniej użyć foremki silikonowej do czekoladek lub kostek lodu). Tabliczkę czekolady siekamy na mniejsze kawałki i przekładamy do rondelka.
Zostaw recenzję