Opis przepisu

Burgery to jeden z absolutnych hitów ostatnich lat. Idealnie sprawdzają się na grillu czy w domowych warunkach – np. podczas wizyty gości. Jednak nie trzeba koniecznie przygotowywać ich w wersji mięsnej. Zamiast tego można postawić na równie smaczne acz lżejsze rozwiązanie – łososia! Jak to zrobić?

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia amerykańska
Metoda przyrządzania: Grillowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

500 g filetu z łososia
1 jajko
½ pęczka koperku
sól
biały i czarny pieprz
½ szklanki bułki tartej

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Drobno posiekaj filet z łososia i wymieszaj w głębokim naczyniu z jajkiem, koperkiem, solą oraz białym i czarnym pieprzem. Dodaj do tego bułkę tartą i mieszaj aż konsystencja będzie zwarta i pozwoli na uformowanie odpowiedniego kształtu.
2. Tak przygotowane burgery możesz usmażyć na oleju, patelni grillowej lub na rozgrzanym ruszcie, przez około 2-3 minuty z każdej strony. Podawał w bułce z ulubionymi warzywami i sosem koperkowo-jogurtowym!

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności