Coś delikatnego a zarazem intensywnego. Taki jest właśnie Brokułowy mus rozmaitości, który zaskakuje bogactwem smaków i aromatów.
Brokułowy mus rozmaitości
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. Różyczki brokułu chwilę podgotować tak, żeby nie straciły koloru. Schłodzić. Ser zetrzeć na tarce.
2. Do brokułu dodać przyprawy, oliwę z suszonych pomidorów oraz łyżkę jogurtu typu greckiego. Zblendować i schłodzić.
3. Patelnię wyłożyć papierem do pieczenia. Ze startego sera uformować kształt "batonów". Na małym ogniu delikatnie rozpuścić ser tak, żeby połączył się w całość.
4. Paprykę pokroić na cienkie paski. Do kieliszków deserowych przekładamy mus z brokułu. Na środek dajemy kleks z jogurtu typu greckiego. Od brzegu kieliszka układamy kolejno różyczkę z łososia wędzonego SuperFish, pomidor suszony, słupek papryki oraz "baton" serowy. Ozdabiamy listkami świeżej kolendry.