Bajgle są perfekcyjną propozycją na szybkie śniadanie czy kolację, ale również sytą przekąskę. W naszej wersji są źródłem białka, pełnowartościowych tłuszczów oraz witamin. Do tego są niezwykle proste w przygotowaniu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Bajgiel z łososiem, tatarem z awokado i jajkiem poche
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki przepisu
Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!
Instrukcja przygotowania
Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!
1. W rondelku zagotuj wodę. Kawałki folii spożywczej posmaruj oliwą z oliwek i wbij na środek po jajku. Zwiń w koszyczki i wrzuć do gotującej się wody. Gotuj jajka przez ok. 4 minuty (długość gotowania zależy od wielkości jajek).
2. Awokado obierz i pokrój kostkę, dodaj sól, pieprz i pokrojoną drobno szalotkę, wymieszaj.
3. Bajgle przekrój i na dolną część wyłóż tatar z awokado, plastry łososia i jajko poche. Całość możesz dodatkowo popieprzyć. Udekoruj kiełkami i posyp czarnuszką.