Wytrawne muffiny z wędzonym łososiem, szpinakiem, serem feta oraz pomidorkami
Opis przepisu
Piknikowe bądź śniadaniowe muffiny wypełnione po brzegi aromatycznym, wędzonym łososiem oraz kolorowymi dodatkami. Zdrowa i bardzo szybka alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Kto ma ochotę się wgryźć?
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 35 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
50 g wędzonego w dymie dębowym łososia atlantyckiego SuperFish
2 garście szpinaku
50 g sera feta w kostkach
Kilka sztuk pomidorków koktajlowych
Ząbek czosnku
Jajko
50 ml oleju
125 ml mleka
150 g mąki (w wersji bezglutenowej 60 g ryżowej, 30 g z ciecierzycy, 30 g z tapioki, 30 g skrobi ziemniaczanej)
Łyżeczka proszku do pieczenia
Pieprz
Sól
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Piekarnik ustaw na temperaturę 180 stopni. Opcja góra-dół.
2. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i zeszklij na odrobinie oleju. Dodaj szpinak i przesmaż przez chwilę, aż zielenina zmniejszy objętość.
4. Odmierzone porcje mąk przesiej do miski. Wymieszaj starannie z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli oraz pieprzu.
Zostaw recenzję