Zielone roladki z łososiem
Opis przepisu
Zielone roladki z łososiem to przekąska, która „ucieszy” zarówno podniebienie jak i oczy. Wszystko to, co kolorowe, zawsze przykuwa uwagę, więc warto zaskoczyć mile swoich domowników, jak i gości, przygotowując smaczne a do tego kolorowe przekąski, takie jak właśnie zielone roladki z łososiem.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Łosoś atlantycki wędzony w dymie dębowym SuperFish
1 szklanka mąki pszennej
Mleko (ilość zależy od chłonności mąki)
Odrobina oleju
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
Szczypta chili
Kawałek sera żółtego
Bryłka szpinaku mrożonego
1 tabletka spiruliny
Łyżka kremowego serka śmietankowego
Odrobina chrzanu białego
Koperek świeży siekany
Serek śmietankowy z suszonymi pomidorami
Kawałek papryki żółtej
Świeża natka pietruszki
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Szpinak rozmrozić. Ser żółty zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Tabletkę spiruliny rozgnieść na proszek. Do miski przesiać mąkę. Dodać przyprawy, sproszkowaną spirulinę, odrobinę oliwy oraz mleko w takiej ilości, żeby powstało rzadkie ciasto naleśnikowe.
2. Dokładnie mieszamy. Dodajemy starty ser, szpinak i ponownie mieszamy. Patelnię delikatnie natłuszczamy i dobrze rozgrzewamy. Smażymy kolejno naleśniki, do wyczerpania ciasta.
3. Serek śmietankowy mieszamy z odrobiną białego chrzanu i świeżego, posiekanego koperku. Doprawiamy solą do smaku.
5. Naleśniki smarujemy raz serkiem śmietankowo-koperkowo-chrzanowym, raz serkiem z suszonymi pomidorami. Układamy na brzegu każdego naleśnika, po całej jego szerokości, kawałki łososia wędzonego SuperFish, na to słupki żółtej papryki oraz listki świeżej natki pietruszki. Każdy naleśnik zwijamy delikatnie na kształt rolady.
Zostaw recenzję