Opis przepisu

Kremowy makaron spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

200 g suchego makaronu spaghetti
1 opakowanie łososia wędzonego w dymie olchowym SuperFish
1 jajo L
150 ml śmietany 30%
0,5 pęczka zielonych szparagów
0,5 białej cebuli
1 łyżeczka soli (0,5 łyżeczki do wody na makaron, 0,5 łyżeczki do sosu)
0,5 łyżeczki pieprzu
2 łyżki oleju (1 do gotowania makaronu, 1 na patelnię)

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Przygotowujemy składniki. Wstawiamy osoloną wodę na makaron z dodatkiem oleju. Doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy makaron do wody i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami
2. Cebulę drobno siekamy, szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, główki odkrajamy (odkładamy na bok), resztą kroimy na małe kawałki.
3. Na patelni podgrzewamy olej, szklimy cebulę i wrzucamy kawałki szparagów (nie główki), podduszamy ok. 3 minut mieszając.
Spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami
4. Dodajemy śmietanę, łososia pokrojonego na mniejsze kawałki, a na koniec główki szparagów. Doprowadzamy sos do wrzenia.
Spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami
5. Wykładamy na talerz.
Spaghetti alla carbonara z wędzonym łososiem i szparagami

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności