Placki z wędzonym łososiem oblane sosem z kaparów i pietruszki
Opis przepisu
Placuszki z cukinii podane z wędzonym łososiem SuperFish, ugotowanym na półmiękko jajkiem oraz polane zielonym sosem z kaparów i pietruszki. Wszystkie te smaki świetnie ze sobą współgrają. Będą idealne na śniadanie – smaczne i pożywne, dodadzą energii na cały dzień.
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Opakowanie łososia wędzonego w dymie dębowym SuperFish
1 cukinia średniej wielkości
6 czubatych łyżek mąki kukurydzianej
7 jajek (3 do placków i 4 do ugotowania na półmiękko)
30 g kaparów
25 g zielonej pietruszki
Ząbek czosnku
6 łyżek oliwy z oliwek
Sól
Świeżo zmielony pieprz
1 łyżka oleju do smażenia
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Na początku przygotowujemy placuszki. Ścieramy cukinię na tarce o dużych oczkach. Następnie dodajemy do niej trzy jajka, mąkę kukurydzianą, płaską łyżeczkę soli oraz świeżo zmielony pieprz. Całość mieszamy łyżką do połączenia składników.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i formujemy placuszki za pomocą łyżki. Smażymy do momentu, aż się zarumienią. Około dwie minuty z każdej strony.
Zostaw recenzję