Śledzie po norwesku
Opis przepisu
Przed wami jeden z najbardziej znanych, a jednocześnie najprostszych, przepisów na śledzia. Przygotujecie go dosłownie w kilka minut, a wasi niezapowiedziani goście z pewnością będą zachwyceni.
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Słoik pokrojonych filetów śledziowych zalanych olejem.
Szklanka śmietany 18%.
Szklanka cienko pokrojonej cebuli.
1 łyżeczka suszonego koperku.
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Do miski wlej 4 łyżki oleju ze śledzi, śmietanę, cebulę, koperek i pieprz, mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy.
2. Dodaj śledzie i wymieszaj, aby uzyskać równe warstwy.
3. Trzymaj przynajmniej godzinę w lodówce
Zostaw recenzję