Pyszne i pożywne kanapki z łososiem, szpinakiem i awokado
Opis przepisu
Nie zawsze trzeba kombinować z niesamowicie wymyślnymi potrawami – wiedzą o tym miłośnicy prostych kanapek. Ale takie przekąski również da się przyrządzić z pomysłem, czego dowodem jest ten przepis!
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
2 bułki pełnoziarniste
1/2 dużego awokado (pokrojonego w plastry)
1/2 szklanki liści młodego szpinaku
225 g łososia wędzonego na zimno SuperFish
Opcjonalnie: 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
2 łyżki pestek dyni
Nieco soku z cytryny do doprawienia
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Przekrój bułki na pół i lekko podpiecz - np. w tosterze, piekarniku lub na patelni.
2. Na podpieczonych bułkach ułóż sporą warstwę liści szpinaku, następnie 1/4 łososia i plasterki awokado.
3. Całość możesz zwieńczyć czerwoną cebulą i pestkami dyni. Przed podaniem warto też spryskać je delikatnie sokiem z cytryny!
Zostaw recenzję