Bajgiel z łososiem, tatarem z awokado i jajkiem poche
Opis przepisu
Bajgle są perfekcyjną propozycją na szybkie śniadanie czy kolację, ale również sytą przekąskę. W naszej wersji są źródłem białka, pełnowartościowych tłuszczów oraz witamin. Do tego są niezwykle proste w przygotowaniu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
Łosoś wędzony na zimno w dymie klonowym SuperFish
2 bajgle
1 awokado
1 szalotka
2 duże jajka
łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz
ulubione kiełki i czarnuszka do dekoracji
dwa kwadratowe kawałki folii spożywczej do ugotowania jajek
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. W rondelku zagotuj wodę. Kawałki folii spożywczej posmaruj oliwą z oliwek i wbij na środek po jajku. Zwiń w koszyczki i wrzuć do gotującej się wody. Gotuj jajka przez ok. 4 minuty (długość gotowania zależy od wielkości jajek).
2. Awokado obierz i pokrój kostkę, dodaj sól, pieprz i pokrojoną drobno szalotkę, wymieszaj.
3. Bajgle przekrój i na dolną część wyłóż tatar z awokado, plastry łososia i jajko poche. Całość możesz dodatkowo popieprzyć. Udekoruj kiełkami i posyp czarnuszką.
Zostaw recenzję